Hornozemplínske slávnosti vo Vranove prezentujú folklór i remeslá

31.08.2024 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 31. augusta (TASR) - Na tradičnú ľudovú kultúru sú zamerané Hornozemplínske folklórne slávnosti, ktoré sa v sobotu a nedeľu (1.9.) konajú vo Vranove nad Topľou. Okrem vystúpenia folklórnych skupín a súborov je súčasťou programu 54. ročníka degustácia tradičných jedál, prezentácia remeselníkov a sprievodné podujatia pre deti i dospelých.

Festival pred mestským domom kultúry sa začína v sobotu o 13.00 h. Súčasťou ponuky pre rodiny s deťmi sú školičky tanca a spevu, pastierske hry či interaktívny divadelný rozprávkový automat. Podvečer sa predstaví Folklórny súbor Omladina z Košíc s tanečnou inscenáciou "Tarhi laski" a v tanečnom dome sa budú vyučovať cigánske tance. Informovalo o tom Hornozemplínske osvetové stredisko.

Nedeľňajší program zahŕňa koncert ľudovej hudby Stana Baláža z Raslavíc. Slávnosti vyvrcholia galaprogramom o 16.00 h. V autorskom programe v réžii Petra Kocáka sa predstavia najúspešnejšie kolektívy a jednotlivci z regiónu a zaujímaví hostia.

Počas festivalu si návštevníci môžu pozrieť výstavu umeleckých diel Moniky Vozárovej, ako aj výstavu portrétov osobností súťaže v ľudovom tanci Šaffova ostroha.
 

Vyberte región

mark